Rólunk

Rólunk

Az innováció ereje és a hagyományok tisztelete

A fa szeretete, s annak megmunkálása „családi örökség”.

Tevékenységünk három generáción át apáról fiúra szállt, mindig a kor igényeihez igazodva, a piaci igényeket maximálisan kielégítve. Így lett a valamikori bognár műhelyből parkettakészítő üzem, majdan egy új profillal bővülve a hazai  lépcsőgyártásban is meghatározó szereplő.

Családunk 1936 óta tevékenykedik a faiparban, és a hagyományt követve a negyedik generáció is erre készül. Mára a szakma elismert képviselői vagyunk, jelenlegi formájában 2004. májusa óta van cégünk a piacon. A dinamikus növekedés új szervezeti felépítést kívánt, ezért 2022-ben gazdasági társaság alapítását valósítottuk meg: Felona Wood Kft. néven. A szülők (Ferenc és Ilona) iránti tisztelet és szeretet kifejezéseként az ő keresztnevükből alkottuk meg az új cég nevét, hogy az utókor se feledje gyökereit. 1968-tól becsületes és áldozatos munkájukkal ők tették le azt a szakmai alapot, amelyre a további fejlődést építettük.

Két fő profilunk a lépcsőgyártás és a padlóburkolatok (parketta, svédpadló) gyártása.

100% magyar tulajdon

90 év szakmai tapasztalat

2500 m2 gyártócsarnok

minőségi alapanyagok

gyártói
garancia

Múlt és jövő

Három generáció munkája és tapasztalata áll mögöttünk

Lépcsőink...

Mint minden épület, így a benne igen fontos funkciót ellátó lépcső is mindig egyedi. Nagy szakmai tudást igényel azok megtervezése és kivitelezése.

Faipari mérnökként ez az egyik szakterületem. Olyan egyedi megoldásokat tudunk kínálni hazai és külföldi megrendelőink számára, ami minden esetben kielégíti az ügyfél elvárásait és az épület adta lehetőségeket.

Padlóburkolataink...

A padlóburkolatok általában kisebb sorozatban gyártott termékek. Rendkívül széles választékot tudunk kínálni mind a viszonteladóknak, mind a hozzánk forduló ügyfeleknek.

A szériában gyártott padlóburkolatok mellett szívesen foglalkozunk egyedi kihívásokkal, egyedi padlógyártással.

Nagy örömünkre szolgál, hogy több hazai kastély, köztük a pápai- és a fertődi kastély padlóburkolatának felújításában és rekonstrukciójában is volt és van szerencsénk részt venni.

A pályázati lehetőségek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy folyamatos fejlesztéseket, innovációt tudtunk megvalósítani. Ez a megújulási képesség és a vevői igényekhez való gyors alkalmazkodás  növekedésünk alapja.

Mindennapjaink

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az infrastrukturális háttér biztosított: a telephely közel 10 000 m2, melyből a műhelyek és raktárak területe 2500 m2. Az épületek és az épületek közötti szabad rakodási terek szilárd burkolatúak. A gépparkunk fejlett és nagy teljesítményű, ezen felül professzionális gépekkel dolgozunk. A telephelyen már szintén megjelent a megújuló energiaforrások használata, ugyanis a műhely energiaellátásának nagy részét napelemekkel begyűjtött árammal látjuk el. Ezen kívül az újrahasznosítására is nagy figyelmet fordítunk, hiszen a gyártás során keletkezett faforgácsot és hulladékokat használjuk a műhelyek fűtésére.

Törekszünk arra, hogy munkatársaink jól képzett szakemberek legyenek és egy jó hangulatú munkaközösséget alkossanak.

TERVEZÉS

Az elsődleges szempont a vevői igénynek való megfelelés. Széles választékunk lehetővé teszi, hogy a helyi adottságokat és lehetőségeket összhangba hozzuk a megrendelő elképzeléseivel. A személyes konzultáció nagyon fontos munkánk során.

GYÁRTÁS

Hazai alapanyagokból, professzionális gépekkel, jól képzett szakemberek közreműködésével történik a rendelések legyártása. A határidők betartása fontos szempont a gyártás során.

BEÉPÍTÉS / LERAKÁS

Az egyedi lépcsők mindig felületkezelés után, személyesen kerülnek beépítésre. A padlók esetében jó szívvel tudunk ajánlani szakembereket, akikkel munkakapcsolatunk sok éve fennáll.

A műhely
B műhely
Alapanyag raktár
Készáru raktár